Nebula olmasaydı, gökyüzündeki yıldızlar var olmazdı. Nebula gaz ve katı maddelerle dolu dev bir buluttur. Ancak çoğunluğu yavaşça yıldız olarak yoğunlaşan toz ve gazlardan oluşur. Nebula ya da bulutsu uzayda bulunan ve geniş alanlara yayılmış olan gazlar, toz, hidrojen, helyum ve diğer iyonize gazlardan oluşan bulutsu yapı. Yıldızların doğumu ve yok olması sonucu oluştukları için de bilim insanları için önemli bir araştırma konusuymuş.
Yıldızlar, bu gibi bir bulutun içinde çok miktardaki gaz partiküllerinin havada dönerek birleşmesiyle oluşur. Dönen parti-küller diğer partikülleri çeker ve partikül gruplar, yer çekimsel gücün de etkisiyle yavaş yavaş büyür ve güçlü hâle gelir. Bu partiküller dev bir gaz balonu hâlini alır.
Balon büyüdükçe, partiküller aşağı doğru baskı yapar ve balonun içindeki basınç artar. Sonuç olarak, basınç, gazların ısılarını yükseltecek kadar güçlü hâle gelir ve gazlar yanmaya başlar. Balonun içindeki ısı ve basınç çok yükseldiğinde nükleer reaksiyonlar başlar ve yıldızlar oluşur.