Asya’nın güneyinde yaşayan ve gerçekten de uçabilen bir sincap türü mevcuttur. Boyları 18-25 cm, kuyrukları 14–20 cm dir. Ağırlığı 15-51 gr dır. Gebelik süresi 30-40 gün olmakla birlikte yavru sayısı 3 ila 7 arasında değişir. Yaşam süresi yaklaşık 10 yıl olan bu memeliler, çoğunlukla ağaçlarda yaşar. Uçan sincapların, ön ve arka ayakları arasında, mesafeler arası sıçramalarını sağlayan deri kıvrımları vardır.
Uçan dev sincabın, bileklerinden arka bacaklarına uzanan ve kuyruk sokumuyla arka ayaklar arasında genişleyen, çok çarpıcı, kalın tüylü bir deri perdesi vardır. Bu perde, gerilen ve rahatlayan kas katmanlarından oluşur ve hayvanın, sıçramanın yönünü kontrol etmesini sağlar. Bu perdenin kenarında ona destek olan büyük bir çıkıntı vardır. Oldukça sevimli bir hayvan olan sincapların uçabilen cinsinden olan bu türleri zıpladıklarında havada 30-40 metre kadar uçabilmektedirler. Uçan sincapların ön ve arka ekstremiteleri arasında tüylü, paraşüt benzeri bir yapı mevcuttur. Bu yapı “patagium” (çoğul: patagia) olarak bilinir.
Uçan bir sincap, atlama mesafesinin ötesinde bir ağaca ulaşmak istediğindei cesurca sıçrar. Daha sonra kol bileklerini de içeren ekstremitelerini uzatır. Bununla birlikte patagia uzayarak havada kayma başlar.
Hedef ağacının gövdesinde bulunan ağaç kabuğunu pençeleriyle kavrar ve aşağıya kayma engellenmiş olur.Uçan sincaplar, gün boyu uyur ve gece aktif hâle gelir. Uçan sincap elle veya fiziki olarak yakalanması zor olan canlılardır.