İnsan vücudunda bir çok kemik bulunmaktadır. Kemik gelişimi, yetişkin bir insanda toplam 206 kemik bulunurken, çocuk yaşlarda vücutta 222-223 adet kemik vardır. Kemiklerin gelişimi anne karnında başlayarak, yetişkinliğe kadar devam eder. Yaşlılık döneminde ise giderek geriler ve kırılganlık özellikleri artar.
Vücudumuzdaki en küçük kemiğin adı üzengi kemiğidir. Bu kemik orta kulaktadır ve ses sinyallerini beyne taşıyan sistemin bir parçasıdır.
Yalnızca 3 mm uzunluğunda olan üzengi kemiği, bir pirinç tanesi büyüklüğündedir. Üzengi kemiğinin dip kısmı oval pencere adı verilen bir zara bağlıdır ve bu zardan sonra iç kulak başlar. Çekiç kemiği ve örs kemiği denilen başka iki küçük kemiğe bağlıdır. Bu kemiklerin üçü de sesin sinir sinyalleri olarak beyne gönderilmeden önce toplandığı kulak zarına bağlıdır.
Kulak, dengemizi korumamız için çok önemli bir organdır. Denge algısı olmadan vücudumuzu dik tutamayız ve hareket etmeye çalıştığımız zaman sendeler ve düşeriz.
Bazı insanların gemiyle, arabayla, trenle veya uçakla seyahat ettikleri zaman midesi bulanır. Yol tutması, boşluktaki organların aşırı uyarılmasından kaynaklanır. Ancak araştırmacılar neden AK bazı insanları diğerlerinden daha kolay yol tuttuğunu henüz bilmemektedir.