Kolay doğum için Allah’tan hamile olan kadınlar için bir rahmet veya doğumu kolaylaştırmak için yapılan bazı duaları derledik. Gebe olan bayanlar öncelikle kendilerine dikkat etmeleri lazımdır. İster normal isterse sezeryen doğum olarak maddi tedbirler alınır, yâni gereken ebeye, doktora gidilir, alâka ve muayenesi temin edilir, bundan sonra sıra manevî tedbire, yâni duaya gelir. Ayrıca Doğum da çok zahmetli olduğu için günahların affına vesile olması umulur.
Abdüllah ibni Abbâs hazretleri buyurdu ki, çocuğun rahat doğması için bir tas, tabak içine, veya kağıda “Bismillâhillezî lâ ilâhe illâ huv el-Halîm-ül Kerîm. Sübhâ-ne Rabbil’ Arş-il’azîm Elhamdülillahi Rabbil’ âlemin” ve sonra (Nâzi’ât) sûresinin son âyetini ve Keenne-hüm’den i’tibâren (Ahkaf) sûresinin son âyetini (65) İslâm harfleri ile mürekkeple yazıp suyunu içirmelidir. Bir nüshası da üzerinde bulundurulmalıdır.
Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz (asm) şöyle tavsiye buyurmuştur:
“Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra Felâk ve Nâs sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:”
“İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin.”(A’raf, 7/54)
ANLAMI : (Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş’a istivâ eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah’tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O’na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir!)