Nikâh merasimini tertip etmek maksadiyle düğün salonu kiralayarak dost ve akrabaları toplayıp şenlik yapmak caiz midir?
Nikâh merasimi tertip etmek maksadıyla bir araya gelip şenlik etmekte beis yoktur. Nasıl bir düğün yaptırıldığına bağlı olarak değişir bu hüküm. Kim hangi günahın işlenmesine sebep oluyorsa o, o günaha ortak olur. Hatta nikâhı şenlik ile ilân etmek sünnettir. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: “Nikâhı ilân edip def çalınız” (29).
Ancak erkek ile kadınların ayrı ayrı yerlerde olmalan gerekir. İslamın yasakladığı çalgılarla düğünü yapmamak gerekir. Bunlara riayet etmeden çalgılı bir düğün yapmak dinen caiz değildir. Bir yerde toplanıp şenlik etmek büyük bir vebaldir. Bu işe meydan veren kimse de büyük günaha girmiş olur.
Ama düğünde dikkat edilmesi gereken bir husus var ki o da, düğün yaparken dinin yasakladığı şeylerden kaçınmaktır Müslümanların kadın erkek aynı yerde dans etmeleri caiz değildir. Bir müslüman olarak sizden, buna imkân vermeyen bir yapı oluşturmanız beklenir. Fakat parayı, salonu kiralama karşılığı aldığınız için haram olmaz. İslami hassasiyete dikkat edildiği taktirde bu tür mekanları açmada her hangi bir sakınca yoktur.