Keffaret orucunu arka arkaya tutmak şarttır. Ara verilirse yeni baştan tutmak gerekir. Ancak kadınlar ay hâlinde iken ne yapacaklar? Bu hâlde iken de oruca devam mı edecekler, yoksa onlar için bu günlerde ara verme müsaadesi var mıdır?
Ramazan ayında, hiçbir özür yokken, niyet ederek başlamış olduğu bir orucu, bile bile bozan bir kimsenin kefaret cezâsı olarak iki ay oruç tutması gerekir. İslâm’ın beş temel şartından biri olan oruç ibadetini yerine getirmekte zorlanan kimselere bir dizi kolaylık ve ruhsat getirilmiş, ayrıca kasten oruç tutmayan veya başladığı orucu meşru bir mazerete binaen bozan kimseye de tutulmayan orucu kaza etmesi imkânı tanınmıştır.
Kadınların bu hâlden iki ay kurtulmaları mümkün olmadığından muayyen günlerin başlamasıyla keffaret orucuna ara verip temizlendikten sonra devam etmeleri gerekir. Ancak doğum yüzünden verilen ara, bu müsaadeye tâbi değildir. Onda yeni baştan başlamak mecburidir.
Üzerinde kefaret borcu olan bir kişi, bu iki aylık orucu, hiç ara vermeden peş peşe tutmak zorundadır. Binaenaleyh, araya Ramazan ayı veya kendisinde oruç tutmanın haram olduğu günlerin girmemesi lâzımdır. Aksi takdirde kefaret orucunu tutmaya yeniden başlamak gerekir.
Aynı zamanda kefaret orucu ramazan ayının dışında bir zamanda tutulması gereklidir. Günümüzde kefaret orucu tutamayacak olan kişiler ise 60 fakiri öğlen, akşam, sabah gün içerisinde birkaç kez bir fakirin karnını doyurabilirler. Günde bir kez 120 gün fakirin karnını doyurmakta caiz olmaktadır.