Kadınlardan yedisi neseble, yedisi süt ile„ dördü sihri akrabalık ile, üçü de bir arada bulundurma yoluyla nikâh edilmeleri harâmdır.
Nikâh, bir kadınla bir erkeğin evlilik birliği inkâr ve tezvic lâfızları veyâ tercemeleriyle cinsî münâsebeti helâl kılan akidtir. Nikah, karı-koca arasındaki müşterek hayatın garantisidir.
ini nikah, dinimizin öngördüğü şartlara uyularak kıyılan nikahtır.
İmam nikahının dolayısı ile İslam dininde nikahın şartlarını bir hadis i şerif zikrederek nakledelim. Nebîmiz sallallâhu aleyhi ve sellemin şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:
“Veli ve iki güvenilir şahit olmadan nikâh olmaz. Bu şekilde kıyılmayan nikâh batıldır. Eğer anlaşamazlarsa sultan, velisi olmayanın velisidir.” (Ebû Dâvûd, Nikâh, 20; Tirmîzî, Nikâh, 14; İbn Mâce, Nikâh, 15; Ahmed b. Hanbel, Müsned, 6/66)
Ayrıca öteden beri nikâh akdini âlimler ve imamlar yapmaktadır. Bunun için nikâhın halk dilindeki adı “imam nikâhı” şeklinde söylenir olmuştur. Peygamber Efendimiz erkekler için nikah anında veli aramamaştır ve kadınlar için de velinin evliliğe onayını yeterli görmüştür. Tabi ki bu uygulama İslam dininde evliliği kolaylaştırmış ve sağlıklı ailelerin kurulmasına yardımcı olmuştur.