Vücudun rengini gösterecek şekilde naylon veya çok ince bir şey giyip namaz kılmak veya dışarda dolaşmak caiz midir? Öncelikle kimselerin huzuruna çıkan kimsenin şık, temiz elbise iffetini göstermeyecek şekilde giymesi gerekir. Bu kadın içinde erkek içinde öyledir. Bu nedenle Allahü teâlânın huzuruna durulduğu zaman, buna daha çok dikkat etmeli, büyüklerin karşısına çıkılamayan elbise ile namaz kılmamalıdır!
Vücudun siyah veya beyazlığını gösterecek şekilde naylon veya ince bir kumaşı giyip dışarda gezmek haramdır. Ahlâkın bozulmasına vesile olduğu gibi, fitne ve fesada da vesiledir. Nâmus ve şeref mefhumuna sahip kimse, erkek olsun kadın olsun böyle bir elbise ile gezemez.
Ancak insanlıktan istifâ edip hayvan gibi yaşamak arzusunda olan kimse böyle bir kıyâfeti tercih edebilir.
Bir gün Ebu Bekir’in kızı (ra) Esmâ’, üzerinde ince bir elbise olduğu halde Peygamber (sav)’in yanına girdi. Bunun üzerine Peygamber (sav) ondan yüz çevirdi, sonra buyurdu ki: “Ey Esmâ; kadın âdet görecek yaşa gelirse (yüz ve ellerine işâret ederek) şundan ve bundan başka bir şeyin görünmesi caiz değildir” (53).
Aynı zamanda böyle bir elbise ile namaz kılmak câiz değildir. Meselâ kadının saç rengini gösteren ince tülbent ile başını örtüp namaz kılması sahih değildir.
(53) Ebû Dâvûd, Kurtubî c. 12, s. 229