Abdürrahim Karakoç, Türk şair ve yazardır. 1932 yılında Erzurum’un Çat ilçesinde doğmuş ve 24 Mayıs 2012’de İstanbul’da vefat etmiştir. Karakoç, Türk edebiyatının önemli isimlerinden biridir ve özellikle şiirleriyle tanınır. Genellikle milli ve manevi değerlere vurgu yapan, içten ve duygu dolu şiirleriyle dikkat çeker. Eserleri arasında “İkindi Üstü”, “Beni Öp Sonra Doğur Beni” ve “Üstat İle Margarita” gibi önemli yapıtlar bulunmaktadır. Abdürrahim Karakoç, Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan bir şairdir.
Umudum her zaman bakidir.. Ama zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun… / Abdürrahim Karakoç
Hayatım boyunca hiç kimseye suç işlemiş adam değilim. Ve bağışlanmamı diliyorum. Kimse kendi kendine bakmasın, siz hepiniz benden daha çok suçlusunuz. Ben şehit analarına, yalan söylemeyen şahitlere, ben gökteki kartala, denizdeki balığa sesleniyorum, ben yuvasını yitiren kuşlara, yıkandığım ırmağa, değerlendiremediğim vakitlere sesleniyorum. Bağışlasınlar beni. / Abdürrahim Karakoç
- “Bir gün insan, canı yanar diye Ateşe koymaz mıydı yüreğini?”
- “Bir gönül aşkla tutuştu mu eğer, Tutuştu mu sevdi mi Allah aşkına?”
- “Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor!”
- “Benim adım yürek, kırılmasın diye kimseyle yarışmam.”
- “Çünkü ben bir aşkın yüzünden bin yıldız kaydıran o aşığım.”
- “Yıkılmışız bir kere, enkaz altında Bir yudum su arar gibi iman.”
- “Her aşk ölümü tadarmış, ben de tatayım diye yeltenmeliydim.”
- “Şiir bir perdedir, önce perdeyi yakar, sonra perdeden geçer.”
Abdürrahim Karakoç’un sözleri, derin anlamlar taşıyan, insanın iç dünyasına dokunan ve genellikle aşk, iman, özgürlük gibi temaları işleyen ifadelerden oluşur.