Türbe; Medrese mahallesinde Memleket hastahanesinin arkasında Parsana yolunun üzerindedir. Mahrutî kubbeli türbe,
Selçuk mimarisinin bütün temizliğini ve hususiyetlerini muhafaza ederek bize kadar gelebilen başlıca yadigârlarından birisidir. Alt kısmı temamen kırmızımtırak SİLLE ve akımsı kesme iri GÖDENE taşlarıyla, kubbesi de tuğla ile yapılmıştır.
İki çeşit taşın kullanılışı uzaktan âbideye müstesna ve çok zarif bir durum temin etmektedir. Türbenin cenazelik—bodrum katı toprak seviyesinin biraz üstüne ve kapı hizasına kadar dört köşe yapılmış, toprak üstünde dört köşesinde birer müselles çıkarma bıraktıktan sonra sekiz köşeye geçmiştir. Müselles köşeler iskemle gibi oturmaya da yarıyan istirahat yerleri de sayılabilir. Kapısı doğuya açılır. Kapı ile ahenkdar olmak üzere üç yüzüne de geniş mermer çerçeveli birer büyük pencere daha yapılmıştır. Türbe ayrıca; daha yukardan yarık halindeki sekiz pencereden de ışık alır. Kapısının som mermer çerçeveleri biraz yukarda zarif ve yüksek kabartmalarla bir çelenk teşkil ederler. Kapıya iki tarafından mor mermerden ikişer basamaklı merdivenle çıkılır. Merdivenlerin ve sahanlığın kenarları kordele şeklinde işlenmiştir. Bu merdivenin altında bulunması lâzım gelen bodrum katın kapısı toprak altında kalmıştır.
köşesindeki müsellesin de bir sıra taşları düşmüştür. Telâfisi mümkin olan bu noksanlar temamlandıktan sonra türbe bir örnek müze halinde ziyaretçilere arzedilebilir. Bir aralık türbe belediyenin barut deposu olarak kullanılmıştı.
Türbenin hiç bir yerinde yapanı, yaptıranı yapılan tarihi, içindeki yatırı ve yahut yatırları gösteren bir kitabeye rastlamadık. Konyada idam edilenlere (KESÎKBAŞ) derler. Burada bir idam edilenin yattığını kabul ediyoruz. Şimdilik hüviyyetini tesbit edemedik.