Bu Câmi; hükümet caddesinde şimdi SELÇUK OTELÎ’nin işgal ettiği yerde idi. Yıkıldıktan sonra yerinin bir kısmına ATAÎYE MEDRESESİ yapılmıştı. Bu medresenin sol köşesinde o câmiin adını ve bazı parçalarını taşıyan bir mescid vardı. Medresenin içinde ve dışında belediye reisi B. Muhsin Faikın evinin karşısında ve yol kenarlarında da Selçuk tarzında gayet kıymetli mezar taşları vardı. Câmiin banisinin de burada gömülü olduğu söyleniyordu. Bu câmiin batı ve kuzey batı tarafında NİZAMÎYE — NALİNCİ medrese ve türbesi vardı.
Bedestenin 13 sehimden beş sehmi, Nizamiye hanının 12 seliminden bir sehmi ile şehirdeki Minici hatun evi, oruz bağı, ve surun yeni kapısındaki Kadı asker yeri bu câmiin gelirleri arasındadır. II. Bayezid tahrir hey’eti bu câmii tespit ediyorlar o vakit câminin hatibi Mehmed Çelebi idi. Bu kayda göre Selçukluların inhilâlmdan tam bir asır sonra Selçuk hanedanından Emir Melik Mehmed burada bir câmi yaptırmıştır. ANKARA kuyud-ı hakanı arşivinde bulunan 584 numaralı ve 992 H. 1584 M. Tarihli bir KONYA defterinde bu mescid hakkında şu mühim malûmatı buluyoraz.
Bu tescile göre câmi; Kanuninin Şehzadesi Bayezid tarafından esaslı bir surette tamir edilmiştir. Karamanoğlu İbrahim bey de bu câmi’e ait arsa üzerine imaretinin anbarını yaptırmış her sene câmie 365 akçamukataa verirmiş, bu anbar kısmen Konya belediye reisi Muhsin Faik beyin evinin yerlerine ve mekteb bahçesine rastlardı. Babalık matbaası olarak yapılan bina da kısmen bu câmiin yerine yapılmıştır.