İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : Rüyada bayram görmek hayırlıdır. Ramazan bayramı içinde olduğunu görmek, keder ve gamdan kurtulmaya, günlerin neşe ve sevinç içinde geçmesine işarettir.Diğer dini ve milli bayramların yorumu da böyledir.
İhya Rüya Tabirleri : Sevinç ve neşeye, dost ve akrabaların bir araya gelmesine,
Ramazan bayramı bir işi alnının akıyla başarmaya ve onun semeresini almaya, mağfiret ve bağışlanmaya, üzüntü ve kederden kurtularak sevince ulaşmaya, tövbenin kabul edilmesine,
malı giden ve zaraara uğrayan kimsenin bu zararının bir vesileyle telafi edilmesine,
Bayram gününde olduğunu görmek kaybettiği şeyi bulmaya ve bol geçime delalet eder.
Diyanet Rüya Tabirleri : Rüyada bayram görülmesi sevinme ile yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında bayram olduğunu ve bu nedenle yeni elbiseler giydiğini görmesi; eğer aralarında bir dargınlık varsa akrabaları ile barışıp bir araya geleceğine, kişinin rüyasında bayram namazına gittiğini görmesi; din yolunda ecre nail olduğuna, bayram namazından çıktığını görmesi; Allah’ın affına mazhar olacağına, rüyasında bayram yerine gidip eğlendiğini görmesi; ömrünün uzun olacağına delalet eder.
Tiflisi Rüya Tabirleri : Allame Meclisî: Bayram arifesinde veya kutsal gecelerde görülen rüyalar mutlaka doğru çıkar.
Bayram olduğunu ve insanların bayram namazı kılmak için camiye gittiklerini görmek; üzüntülerden güvende olacağınıza…
Bayram günü iftar ettiğinizi görmek; bulunduğunuz bölgede yaşayan insanların kıtlıktan kurtulacaklarına işarettir.
» İbn-i Sîrîn: Kurban bayramı; akıl sahiplerine ihtiyaç duyacağınıza…
Ramazan bayramı; bir zahitten dinî faydalar elde edeceğinize işarettir.
» Kirmanî: Bayram günü saygın insanların süslenerek şehir dışına çıktıklarını görmek; saygınlığınızın artacağına ve eğer hapisteyseniz, serbest kalacağınıza…
Aynı rüyayı bayrama yakın bir zamanda görmek; bir akıl sahibiyle muamele edeceğinize ve işinizden zorlukla netice elde edeceğinize…
Gadir-i Hum bayramı; arzu ettiğiniz şeyleri elde edeceğinize işarettir. Ayrıca, bu rüyayı yılın ilk günlerinde görmek tabir bakımından daha iyidir.