İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : Felâk Sûresi: Rüyada Felâk suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu veya üzerine okunduğunu görmek; arzu ve isteğin gerçekleşmesine, düşmana galip gelmeye, şeytanın vesvesesinden emin olmaya işarettir. Bir kişinin rüyasında Felâk Sûresini okuduğunu veya bir başka okuyandan dinlediğini görmesi; o kimseye eğer sihir yapılırsa tesir etmeyeceğine, illet ve hastalık nedir bilmeyeceğine ve dünyanın bütün şerlerinden emîn olacağına işaret eder.
İbn-i Şirin diyor ki: Bu Sure-i Şerifeyi rüyasında tilavet eden veya tilavet olunduğunu gören kimseye sihir yaparlar. Fakat, o bundan zarar görmez.
Kirmani diyor ki: İllet ve afattan kurtulur. Dünyanın şerrinden emin olur. Haset ve fesat kimseler rüya sahibine zarar veremez.
Cafer-i Sadık buyuruyor ki: Hasetten yani kıskançlardan ve kadın şerrinden, emin olur. Bol rızka ve mala kavuşur.
Abdulgani ise şöyle söylüyor: İyi hal sahibi olur. Duası kabul edilir ve düşmanına galip gelir. İnsan ve şeytan şerrinden, haset edenlerin zararından muhafaza olur. Kıskanılacak kadar çok mala kavuşur.
“YA RABBİ, EĞER ŞU GÖRDÜĞÜM RÜYA HAYIR İSE HAYRINDA DAİM ŞER İSE HAYRA TEBDİL EYLE”
RÜYA NEDİR
İnsanların uyku sırasında gördükleri şeye veya şeylere rüya diyoruz. Arapça kökenli bir kelimeledir. Sözlük Anlamı,görünen şey demektir. Rüyanın türkçe karşılığı”Düş” tür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz.
Rüya, daha geniş anlamlar ifade eder. Bunların neler olduğu ilerdeki satırlarımızda ele alacağız. Rüya görmeyen insan yoktur. Sadece uyandıktan sonra bazı insanlar rüyalarını hatırlamazlar. Bütün insanları ilgilendiren böyle bir konunun geniş ve tutarlı bir açıklamaya ihtiyacı vardır. Ne yazık ki mayeti itibariyle nesnel şeyler söyleme imkanı yoktur.
Zira rüya, ruh gibi çok soyut bir olaydır. Düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen,rüya derecesinde değildirler.Sonuçlarından hareketle düşünce ve akıl’ı kavramak, onları irdeleyip ortamaya koymak mümkündür. Ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir.