İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : Hûd Sûresi: Rüyada Hûd sûresini okuduğunu görmek; güzel ve düzgün itikada, Allah’a hüsn-ü zan sahibi olmaya, ekinve ziraati sebebiyle rızıklanmaya işarettir.
Hazret-i Ömer (Radıyallahü Anh); bu rüyayı görenin düşmanı çok olur, şeklinde tabirde bulunmuştur. Rüyasında Sure-i Hud’u tamamen veya kısmen okuyan yahut okunduğunu görenin düşmanı çok olur. Fakat, zarar görmez.
İbn-i Şirin diyor ki: Ziraat, bağ ve bahçe işlerinden zengin olur.
Kirmani’ye göre, işlerinde gayretli ve sebatkar davranır. Halktan saygı görür. Muhterem ve muteber olur.
Cafer-i Sadık şöyle diyor: İslam dini sayesinde hidayete erer. Bu yolda yürür.
Abdulgani’en Nablusi buyuruyor ki: Ömrü uzun, İmanı sağlam, yiyecek cinsinden rızkı bol olur. Dünya ve ahirette selamet bulur.
Secdem Rüya Tabirleri : Rüyanızda Hud Sûresi’nin tamamını veya bir kısmını okuduğunuzu veya okuyan birisinden dinlediğinizi görmeniz; sizin düşmanınızın çok olacağına ancak bunların zarar veremeyeceğine işaret eder. İbn-i Sîrîn’in yorumuna göre: Bu rüyayı gören kimsenin zirâat, bağ ve bahçe sebebiyle zengin olacağına, bol ve bereketli ürün alacağına ve her şeyinden hayır göreceğine işaret eder. İmam-ı Nablusî’nin yorumuna göre: O kimsenin işlerinin devamlı olacağına, halk arasında makbul ve sevilen bir kişi olduğuna, dininde sebatkâr, Allah’ın emirlerine uyan ve sözüne inanılan bir kişi olduğuna yorumlanır.
“YA RABBİ, EĞER ŞU GÖRDÜĞÜM RÜYA HAYIR İSE HAYRINDA DAİM ŞER İSE HAYRA TEBDİL EYLE”
RÜYA NEDİR
İnsanların uyku sırasında gördükleri şeye veya şeylere rüya diyoruz. Arapça kökenli bir kelimeledir. Sözlük Anlamı,görünen şey demektir. Rüyanın türkçe karşılığı”Düş” tür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz.
Rüya, daha geniş anlamlar ifade eder. Bunların neler olduğu ilerdeki satırlarımızda ele alacağız. Rüya görmeyen insan yoktur. Sadece uyandıktan sonra bazı insanlar rüyalarını hatırlamazlar. Bütün insanları ilgilendiren böyle bir konunun geniş ve tutarlı bir açıklamaya ihtiyacı vardır. Ne yazık ki mayeti itibariyle nesnel şeyler söyleme imkanı yoktur.
Zira rüya, ruh gibi çok soyut bir olaydır. Düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen,rüya derecesinde değildirler.Sonuçlarından hareketle düşünce ve akıl’ı kavramak, onları irdeleyip ortamaya koymak mümkündür. Ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir.