İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : Rüyada görülen ihlamur, iyi iş ve rahat ömür anlamındadır.
Ihlamur ağacının gölgesinde oturmak, hayırlı haberler almaya ve güzel duygularla donanmaya işarettir.
Ihlamur ağacının doğasında olan veya onda görülen her türlü iyi halin yorumu güzeldir.
Ihlamur ağacının kırılması, işlerin bozulmasına veya ters gitmesine yorulur. Ihlamur ağacından inmenin yorumu da böy-ledir.
Rüyada ıhlamur kaynatmak, sağlığın yerinde olmasına veya hastanın iyileşmesine işarettir.
Diyanet Rüya Tabirleri : Rüyada ıhlamur görülmesi genel olarak hayra yorumlanır. Hasta bir kimsenin rüyasında ıhlamur içtiğini görmesi; o hastanın şifa bulup iyileşeceğine, yolcu bekleyen bir kimsenin rüyasında ıhlamur içtiğini görmesi; o kimsenin yolcusunun geleceğine, kişinin rüyasında limonlu bir ıhlamur içtiğini görmesi; o kimsenin beklenmedik bir zamanda bir yerden müjdeli bir haber alacağına veya eline bir miktar para geçeceğine yorumlanır. Rüyanızda çiçek açmış bir ıhlamur ağacı görmeniz; evlilik yolunda atılan adımların iyi bir sonuç vereceğine, rüyada ıhlamur ağacının görülmesi; bolluk ve berekete delalet eder.
Molla Cami Rüya Tabirleri : Ihlamur içtiğini gören kimse hasta ise iyileşir. Sıkıntı içinde ise sıkıntısından kurtarır.
Secdem Rüya Tabirleri : Eş ve dostlarla iyi geçinmeye, insanlarla münasebetinde yumuşak davranmaya ve hoş geçime delalet eder.
“YA RABBİ, EĞER ŞU GÖRDÜĞÜM RÜYA HAYIR İSE HAYRINDA DAİM ŞER İSE HAYRA TEBDİL EYLE”
RÜYA NEDİR
İnsanların uyku sırasında gördükleri şeye veya şeylere rüya diyoruz. Arapça kökenli bir kelimeledir. Sözlük Anlamı,görünen şey demektir. Rüyanın türkçe karşılığı”Düş” tür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz. rüya, daha geniş anlamlar ifade eder. Bunların neler olduğu ilerdeki satırlarımızda ele alacağız. Rüya görmeyen insan yoktur. Sadece uyandıktan sonra bazı insanlar rüyalarını hatırlamazlar. Bütün insanları ilgilendiren böyle bir konunun geniş ve tutarlı bir açıklamaya ihtiyacı vardır. Ne yazık ki mayeti itibariyle nesnel şeyler söyleme imkanı yoktur. Zira rüya, ruh gibi çok soyut bir olaydır. Düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen,rüya derecesinde değildirler.
Sonuçlarından hareketle düşünce ve akıl’ı kavramak, onları irdeleyip ortamaya koymak mümkündür. Ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir.