İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : KÜRSÜ: Rüyada kürsü görmek, devlet tarafından meydana gelecek yüceliğe veya kadına yorumlanır.
Rüyada bir kürsü üzerinde oturduğunu gören kimse, birisinin velisi veya varisi olur. Eğer memuriyete ehilse, kendisine bir vazife verilir ve yükselir. Gurbette ise, vatanına döner ve muradına erişir.
Üzerinde elbise olan bir kürsü veya sedir üzerinde oturduğunu gören kimse, büyük bir ilme, acil bir hayra, çabucak yapılan bir iyiliğe, izzet ve rütbeye erişir.
Rüyada bir’ kürsüye rastladığını ve üzerine oturduğunu gören kimse, saltanata erişir veya kürsünün kıymet ve şekline göre bir kadınla evlenir.
Bazan bu rüya hamile kadın için sıkıntıdan kurtulmaya, bekar için evlenmeye ve evli için de çocuğa yorumlanır.
Seyyid Süleyman Rüya Tabirleri : Bazı tabirciler, ağaçtan yapılıp üzerine oturulan herşeyi kürsü olarak kabul etmişlerdir. İşte bu tarife uyan herhangi bir şeyi rüyada görmek; ya alimle, ya zahidle yorumlanır. Güzel ve mükemmel bir kürsü rüyası, cami ve medreseyle yorumlanır. Devlet başkanına ait bir kürsü, o idarecinin adaletine delalettir. Sandal ağacından kürsü; daha büyük hayra işarettir.
Ebu Said’ül Vaaz demiştir ki: Cami ve medrese kürsüsünde oturan, halkı ıslaha çalışır.
Secdem Rüya Tabirleri : Kadına, makam ve mevkiye, şeref ve itibara, kişinin mesleğine, binit vasıtasına; hasta için tabut yahut teneyşir tahtasına, Kürsüye oturmak rütbeye, iyilik ve ihsana; çabuk erişilecek hayra, Göklerdeki ‘Kürsü’yü görmek ehli için yüksek derecelere, diğerlleri için evlenmeye, çocuğa delalet eder.
“YA RABBİ, EĞER ŞU GÖRDÜĞÜM RÜYA HAYIR İSE HAYRINDA DAİM ŞER İSE HAYRA TEBDİL EYLE” RÜYA NEDİR İnsanların uyku sırasında gördükleri şeye veya şeylere rüya diyoruz. Arapça kökenli bir kelimeledir. Sözlük Anlamı,görünen şey demektir. Rüyanın türkçe karşılığı”Düş” tür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz. Rüya, daha geniş anlamlar ifade eder. Bunların neler olduğu ilerdeki satırlarımızda ele alacağız. Rüya görmeyen insan yoktur.
Sadece uyandıktan sonra bazı insanlar rüyalarını hatırlamazlar. Bütün insanları ilgilendiren böyle bir konunun geniş ve tutarlı bir açıklamaya ihtiyacı vardır. Ne yazık ki mayeti itibariyle nesnel şeyler söyleme imkanı yoktur.
Zira rüya, ruh gibi çok soyut bir olaydır. Düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen,rüya derecesinde değildirler.Sonuçlarından hareketle düşünce ve akıl’ı kavramak, onları irdeleyip ortamaya koymak mümkündür. Ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir.