İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : LİMON: Rüyada limon görmek, kınanmaya işarettir. Eğer limon sarı olur ve rüya sahibi onu yerse, maldır. Limonun yeşili yorumda sarısından hayırlıdır.
Bir kimseye rüyada bir insan bir limon verse, o insan o kimseyi kınar ve ayıplar.
Limon ağacı insanlara fazlaca faydalı olan bir adamdır.
Seyyid Süleyman Rüya Tabirleri : Limon görmek; her halükarda (renginin sarılığı sebebiyle) hastalıktır. Yeşil limon; üzüntüdür. Rüya sahibi, gördüğü limonu yemezse; kederi daha hafif olur. Limon, tadı dolayısıyle de sıkıntıya işarettir. Limon ağacı; huysuz, asık suratlı bir adamla tabir olunur. Bir rivayete göre, hayırsız ve hastalıklı bir adamı ifade eder. Tatlı limon, portakal gibi yorumlanır. Helal mala da delalet eder.
Diyanet Rüya Tabirleri : Rüyada limon görülmesi işlerin karışıklığına işarettir. İmam-ı Nablusî’nin yorumuna göre: Rüyada limon görülmesi; hangi mevsimde olursa olsun renginin sarı olması nedeniyle hastalığa yorumlanır. Rüyada yeşil bir limon görülmesi ise; rüya sahibinin bir kedere maruz kalacağına delalet eder.
Secdem Rüya Tabirleri : Mala, afiyetle tüketilen rızka yahut bir kimseyi bir işten dolayı kınamaya, Limon ağacı zararsız ama faydası da pek görülmeyen insana yahut zengin ve hayırhah olmakla birlikte görüş ve düşüncelerine fazla itibar edilmemesi gereken kadına delalet eder.
“YA RABBİ, EĞER ŞU GÖRDÜĞÜM RÜYA HAYIR İSE HAYRINDA DAİM ŞER İSE HAYRA TEBDİL EYLE”
RÜYA NEDİR
İnsanların uyku sırasında gördükleri şeye veya şeylere rüya diyoruz. Arapça kökenli bir kelimeledir. Sözlük Anlamı,görünen şey demektir. Rüyanın türkçe karşılığı “Düş” tür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz.
Rüya, daha geniş anlamlar ifade eder. Bunların neler olduğu ilerdeki satırlarımızda ele alacağız. Rüya görmeyen insan yoktur. Sadece uyandıktan sonra bazı insanlar rüyalarını hatırlamazlar. Bütün insanları ilgilendiren böyle bir konunun geniş ve tutarlı bir açıklamaya ihtiyacı vardır. Ne yazık ki mayeti itibariyle nesnel şeyler söyleme imkanı yoktur.
Zira rüya, ruh gibi çok soyut bir olaydır. Düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen,rüya derecesinde değildirler.Sonuçlarından hareketle düşünce ve akıl’ı kavramak, onları irdeleyip ortamaya koymak mümkündür. Ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir.