İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : LOHUSA : Bu rüya erkekler için iyi bir müjdeye, kadınlar için ise geçici bir hastalığa yorumlanır.
Bir erkeğin rüyasında kendinden doğum kanı geldiğini görmesi, başından üzüleceği biniş geçeceğine delâlet eder. Bir rivayete göre ölür, diğer bir rivayete göre de hasta olur ve sıkıntıya düşer. İhtiyar kadın ve küçük kızın lohusalık görmeleri hayz görmeleri, gibi tabir olunur.
Diyanet Rüya Tabirleri : Rüyada lohusa görülmesi; rüyanın görüldüğü evde hastalık olacağına ve hastanın da kaderinin oldukça karışık olacağına yorumlanır. Rüyada lohusa görülmesi erkekler için iyi bir müjdeye, hanımlar için ise geçici bir hastalığa yorumlanır.
Kirmânî’nin yorumuna göre: Bir erkeğin rüyasında kendisinden doğum kanı geldiğini görmesi; o kimsenin bir iş başına geçeceğin kadının rüyasında lohusalıktan kurtulamadığını görmesi; o kadın ‘ rüyası hayırlı değildir. Bir yoruma göre o kadının öleceğine, diğer rivayete göre de o kadının hasta olacağına ve birtakım sıkıntılara maruz kalacağına yorumlanır.
Secdem Rüya Tabirleri : Kadının kendini loğusa halinde görmesi hastalığa, loğusadan kalktığını görmek afiyet ve sıhhate, Loğusalık iyi ve hayırlı işlere, sevinç ve mutluluğa delalet eder.
“YA RABBİ, EĞER ŞU GÖRDÜĞÜM RÜYA HAYIR İSE HAYRINDA DAİM ŞER İSE HAYRA TEBDİL EYLE”
RÜYA NEDİR
İnsanların uyku sırasında gördükleri şeye veya şeylere rüya diyoruz. Arapça kökenli bir kelimeledir. Sözlük Anlamı,görünen şey demektir. Rüyanın türkçe karşılığı”Düş” tür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz.
Rüya, daha geniş anlamlar ifade eder. Bunların neler olduğu ilerdeki satırlarımızda ele alacağız. Rüya görmeyen insan yoktur. Sadece uyandıktan sonra bazı insanlar rüyalarını hatırlamazlar. Bütün insanları ilgilendiren böyle bir konunun geniş ve tutarlı bir açıklamaya ihtiyacı vardır. Ne yazık ki mayeti itibariyle nesnel şeyler söyleme imkanı yoktur.
Zira rüya, ruh gibi çok soyut bir olaydır. Düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen,rüya derecesinde değildirler.Sonuçlarından hareketle düşünce ve akıl’ı kavramak, onları irdeleyip ortamaya koymak mümkündür. Ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir.