İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : MASA : Rüyada masa görmek, aile içindeki huzura işarettir. Üstü boş veya örtüsüz masa görmek, geçici bir süre için muhtaç olmaya yorulur. Masanın üzerinde yemek tabakları konulmuş ise,, zenginlik; yemek varsa, mutluluk işaretidir.
Masa sabah kahvaltısı için hazırlanmış ise, neşeye; öğle yemeği için hazırlanmış ise, huzura; akşam yemeği için hazırlanmış ise, refaha yorulur.
Diyanet Rüya Tabirleri : Bir kimsenin rüyasında masa görmesi; o kimsenin aile saâdetinin her gün biraz daha artacağına, kişinin rüyasında üzeri birtakım yiyeceklerle dolu bir masa görmesi; o kimsenin şu günlerde çok çalışarak biraz bitkin ve yorgun düşeceğine yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında aile ferdleri ile birlikte bir yemek masası etrafında toplanarak yemek yediğini görmesi; o kimsenin evine gelecek olan bir misafirin huzurunu kaçıracağına delalet eder. Bir kimsenin rüyasında bir masa başında oturarak yazı yazdığını görmesi; o kimsenin sonucunu düşünmeden birçok ağır masrafların altına gireceğine işaret eder.
Molla Cami Rüya Tabirleri : Rüyada üzeri bolu masa zenginliğe, boş masa fakirliğe işarettir. Rüyada masa görmek, çalışma ve gayret göstermeye de işarettir.
Secdem Rüya Tabirleri : Örtüsüz ve üzeri boş olan masa geçim sıkıntısına, Üzerinde bir şeyler bulunan ve yemek yenen masa nimet ve bolluğa delalet eder.
“YA RABBİ, EĞER ŞU GÖRDÜĞÜM RÜYA HAYIR İSE HAYRINDA DAİM ŞER İSE HAYRA TEBDİL EYLE”
RÜYA NEDİR
İnsanların uyku sırasında gördükleri şeye veya şeylere rüya diyoruz. Arapça kökenli bir kelimeledir. Sözlük Anlamı,görünen şey demektir. Rüyanın türkçe karşılığı”Düş” tür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz.
Rüya, daha geniş anlamlar ifade eder. Bunların neler olduğu ilerdeki satırlarımızda ele alacağız. Rüya görmeyen insan yoktur. Sadece uyandıktan sonra bazı insanlar rüyalarını hatırlamazlar. Bütün insanları ilgilendiren böyle bir konunun geniş ve tutarlı bir açıklamaya ihtiyacı vardır. Ne yazık ki mayeti itibariyle nesnel şeyler söyleme imkanı yoktur.
Zira rüya, ruh gibi çok soyut bir olaydır. Düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen,rüya derecesinde değildirler.Sonuçlarından hareketle düşünce ve akıl’ı kavramak, onları irdeleyip ortamaya koymak mümkündür. Ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir.