İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : Münâfikûn Sûresi: Rüyada Münâfikûn suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek, kendi itikadından olmayan kimselerle düşüp kalkmaya yorumlanır.
İbn-i Şirin demiştir ki: Münafikun Suresini rüyasında tamamen veya kısmen okuyan yahut okunduğunu gören kimseden sırran nifak zuhur eder. Dinde bozgunculuk çıkarır.
Kirmani şöyle dyor: Münafıklara meyilli olur. Onları sever. Rüya sahibi takva ehli, dindar bir insan ise, münafık ve hilekar bir düşmana çatar.
Cafer-i Sadık buyuruyor: Münafıklardan uzaklaşıp kurtulur. Karısının ortakları olur ve bunlarla geçinemez.
Abdulgani diyor ki: Kendisi şüpheye düşer. Münafık olur. Hile ve gadre uğrar.
İbn-i Kesir’e göre rüya sahibi itikadı kendisine benzemeyen, başka mesleklerden münafıklarla görüşür. Onlarla güzel anlaşır.
Secdem Rüya Tabirleri : Bir kimsenin rüyasında Münafîkûn Sûresinin tamamını okuduğunu veya okuyan birisinden dinlediğini görmesi; o kimsenin münafıklara meyledeceğine, eğer dinine bağlı birisi ise; münafıklarla çatışacağına, sonra yine dine karşı kayıtsız kalacağına, yoldan çıkacağına ve sonradan hak yolu bulup kendisini kandıranların elinden kurtulacağına yorumlanır.
Molla Cami Rüya Tabirleri : Rüyada Münafikun süresini veya ondan bir parçayıokuduğunu görmek, kendi itikadından olmayan kimselerle düşüp kalkmaya işarettir.
“YA RABBİ, EĞER ŞU GÖRDÜĞÜM RÜYA HAYIR İSE HAYRINDA DAİM ŞER İSE HAYRA TEBDİL EYLE”
RÜYA NEDİR
İnsanların uyku sırasında gördükleri şeye veya şeylere rüya diyoruz. Arapça kökenli bir kelimeledir. Sözlük Anlamı,görünen şey demektir. Rüyanın türkçe karşılığı”Düş” tür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz.
Rüya, daha geniş anlamlar ifade eder. Bunların neler olduğu ilerdeki satırlarımızda ele alacağız. Rüya görmeyen insan yoktur. Sadece uyandıktan sonra bazı insanlar rüyalarını hatırlamazlar. Bütün insanları ilgilendiren böyle bir konunun geniş ve tutarlı bir açıklamaya ihtiyacı vardır. Ne yazık ki mayeti itibariyle nesnel şeyler söyleme imkanı yoktur.
Zira rüya, ruh gibi çok soyut bir olaydır. Düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen,rüya derecesinde değildirler.Sonuçlarından hareketle düşünce ve akıl’ı kavramak, onları irdeleyip ortamaya koymak mümkündür. Ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir.