İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : NABIZ: Rüyada nabız dinlemek, aşık olmaya fakat karşılık görmemeye yorulur. Bir yoruma göre, rüyada nabzın attığını işitmek sağlık haberleri alınacağına delildir.
Diyanet Rüya Tabirleri : Bir kimsenin rüyasında nabzını tuttuğunu ve nabzının attığını görmesi; o kimsenin son zamanlarda kalp işleriyle fazlaca meşgul olduğuna ve bundan dolayı da başına beklenmeyen birtakım işler açılarak üzüleceğine işaret eder. Bir başka yoruma göre bir kimsenin rüyasında nabzının attığı görmesi; o kimsenin sağlıkla ilgili birtakım haberler alacağına yorumlanır.
Bir başka tabire göre de bir kimsenin rüyasında nabzının attığını işitmesi; o kimsenin bir genç kıza (bir delikanlıya) âşık olacağına, fakat ondan karşılık göremeyeceğine, kişinin rüyasında nabzının şiddetli bir şekilde attığı görmesi; o kimsenin çok yakında büyük ıstıraplarla karşılaşacağına delalet eder.
Molla Cami Rüya Tabirleri : Rüyada nabzını dinlediğini görmek, üzüntü ve kedere işarettir.
Secdem Rüya Tabirleri : Nabız atışlarının düzenli olduğunu görmek sıhhate, yükseldiğini yahut düştüğünü görmek stres ve heyecana, aşırı yemeye; uykuda ve gıda almakta düzensizliğe; Nabız evhama, kendini dinlemeye ve şeytanın nesveselerine delalet eder.
“YA RABBİ, EĞER ŞU GÖRDÜĞÜM RÜYA HAYIR İSE HAYRINDA DAİM ŞER İSE HAYRA TEBDİL EYLE”
RÜYA NEDİR
İnsanların uyku sırasında gördükleri şeye veya şeylere rüya diyoruz. Arapça kökenli bir kelimeledir. Sözlük Anlamı,görünen şey demektir. Rüyanın türkçe karşılığı”Düş” tür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz.
Rüya, daha geniş anlamlar ifade eder. Bunların neler olduğu ilerdeki satırlarımızda ele alacağız. Rüya görmeyen insan yoktur. Sadece uyandıktan sonra bazı insanlar rüyalarını hatırlamazlar. Bütün insanları ilgilendiren böyle bir konunun geniş ve tutarlı bir açıklamaya ihtiyacı vardır. Ne yazık ki mayeti itibariyle nesnel şeyler söyleme imkanı yoktur.
Zira rüya, ruh gibi çok soyut bir olaydır. Düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen,rüya derecesinde değildirler.Sonuçlarından hareketle düşünce ve akıl’ı kavramak, onları irdeleyip ortamaya koymak mümkündür. Ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir.