İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : ŞARAP: Rüyada şarap görmek, meşakkatsiz meydana gelen haram maldır. Şarap içtiğini gören kimse büyük günah işler ve geniş rızka kavuşur.
Şarap akan bir nehri gören kimseye dünyada bir fitne isabet eder.
İçki içtiğini gören kimse işsiz ise bir hizmette istihdam edilir. Yahut, fakir ise zengin olur. Bekar ise evlenir. Hasta ise hastalığından kurtulur.
İçki, yalan, hezeyan, makbul olmayan söz, sırrı ifşa ve zinaya yorumlanır. İçkinin ismi de yorumda muteber tutulur.
Seyyid Süleyman Rüya Tabirleri : Rüyada şarap içmek; dünyada kuvvet ve kudrete, buna mukabil ibadette gevşek davranmaya ve günah işlemeye delalet eder.
İbn-i Şirin demiştir ki: Rüyasında, geniş ve süslü bir bahçede şarap içtiğini gören; Kevser Şarabı içer. Henüz kıvamına gelmemiş, şıra halindeki şaraptan içtiğini gören; üzülür. Tatlı şarap içen, elindeki ni’meti çabucak kaybeder. Acı şarap içen, haram mal kazanır. Bilahare fakir düşer.
Tatlı üzüm şerbeti içmek; mal, hayır ve ni’mettir. Üzüm ve hurma şaraplarının tabiri aynıdır.
Her türlü alkollü içki, Cenab-ı Hakk’a isyan etmeye ve haram kazanca delalettir.
Secdem Rüya Tabirleri : Rüyada şarap içmek; dünyada kuvvete, kudrete ve âhiret işlerini ihmale, bir yoruma göre de Allah’a karşı isyan etmeye yorumlanır.
“YA RABBİ, EĞER ŞU GÖRDÜĞÜM RÜYA HAYIR İSE HAYRINDA DAİM ŞER İSE HAYRA TEBDİL EYLE”
RÜYA NEDİR
İnsanların uyku sırasında gördükleri şeye veya şeylere rüya diyoruz. Arapça kökenli bir kelimeledir. Sözlük Anlamı,görünen şey demektir. Rüyanın türkçe karşılığı “Düş” tür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz.
Rüya, daha geniş anlamlar ifade eder. Bunların neler olduğu ilerdeki satırlarımızda ele alacağız. Rüya görmeyen insan yoktur. Sadece uyandıktan sonra bazı insanlar rüyalarını hatırlamazlar. Bütün insanları ilgilendiren böyle bir konunun geniş ve tutarlı bir açıklamaya ihtiyacı vardır. Ne yazık ki mayeti itibariyle nesnel şeyler söyleme imkanı yoktur.
Zira rüya, ruh gibi çok soyut bir olaydır. Düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen,rüya derecesinde değildirler. Sonuçlarından hareketle düşünce ve akıl’ı kavramak, onları irdeleyip ortaya koymak mümkündür. Ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir.