İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : SERGİ: Sergi, rahatlık, izzet ve yüksekliktir. Döşek ve ona ait olan yastık ve çarşaf gibi şeyler ev sahibinin alet ve edevatıdır. Bazıları da, “komşularıdır”, dediler.
Döşek veya döşeğe benzer bir şey üzerinde oturduğunu gören kimse bir arazi satın alır.
Döşek,rüya sahibinin dünyası ve üzerinde yaşadığı mekanı, mülküdür.
Eğer görülen döşek yeni, geniş, sanatlı ve sağlam olursa, rüya sahibi için uzun ömre, dünyaca genişliğe ve emir ve hükmünde güce kavuşmasına yorumlanır.
Döşek, ince ve yırtıksa az bir ömürle yine dünyaya işaret eder.
Bir kimse döşeğini dürülmüş olduğu halde omuzu üzerinde görse o kimse bulunduğu yerden bilinmeyen bir yere göç eder ve mülkünden çıkar, dünyası ve tebaası da dürülür.
Parça parça kesilmiş döşek, üzüntü ve kederdir.
Rüyada sergi görmek, giysiye işaret eder. Kış gününde görülen serginin yorumu yaz gününde görülen serginin yorumundan daha güzeldir.
Sergisinde kir olduğunu gören kimsenin geçimi kötü olur ve şöhreti azalır.
Diyanet Rüya Tabirleri : Rüyanızda herhangi bir konuda açılmış bulunan bir sergiyi gezdiğinizi görmeniz; iş amaçlı bir yolculuk yapacağınıza ve neticede elinize az miktarda para geçeceğine işaret eder.
Secdem Rüya Tabirleri : Bilgi ve beceri ürünü olan işleri insanların beğenisine sunmaya, medeni cesarete ve şöhret bulmaya delalet eder.
“YA RABBİ, EĞER ŞU GÖRDÜĞÜM RÜYA HAYIR İSE HAYRINDA DAİM ŞER İSE HAYRA TEBDİL EYLE”
RÜYA NEDİR
İnsanların uyku sırasında gördükleri şeye veya şeylere rüya diyoruz. Arapça kökenli bir kelimeledir. Sözlük Anlamı,görünen şey demektir. Rüyanın türkçe karşılığı “Düş” tür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz.
Rüya, daha geniş anlamlar ifade eder. Bunların neler olduğu ilerdeki satırlarımızda ele alacağız. Rüya görmeyen insan yoktur. Sadece uyandıktan sonra bazı insanlar rüyalarını hatırlamazlar. Bütün insanları ilgilendiren böyle bir konunun geniş ve tutarlı bir açıklamaya ihtiyacı vardır. Ne yazık ki mayeti itibariyle nesnel şeyler söyleme imkanı yoktur.
Zira rüya, ruh gibi çok soyut bir olaydır. Düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen,rüya derecesinde değildirler. Sonuçlarından hareketle düşünce ve akıl’ı kavramak, onları irdeleyip ortaya koymak mümkündür. Ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir.