İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : Tekâsür Sûresi: Rüyada Tekâsür suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; çok mal ile rızıklanmaya ve dünya için mal biriktirmeye yorumlanır.
İbn-i Şirin diyor ki: Tekasür Suresini rüyasında okuyan yahut okunduğunu gören, iyi insanları ziyaret edip, onlarla dost olur.
Kirmani şöyle söylüyor: Hakkında yapılan iftiraları duymaz. İşlerinde muvaffak olur. Mal kazanır.
Cafer-i Sadık buyuruyor ki: Bahtı açık olur. Fakat, o dünya ni’metlerine itibar etmez. Dine yönelir.
Abdulgani demiştir ki: Rızkını güçlükle kazanır. Borcu olur. Dünyayı unutur, ahireti ister.
Secdem Rüya Tabirleri : Bir kimsenin rüyasında bu sûreyi okuduğunu veya okuyan birisinden dinlediğini görmesi; o kimsenin dini itikadının gayet kuvvetli olduğuna, dini bir cemaati ziyaret ederek onlarla kaynaşacağına, eğer kendisine bir iftira edilirse buna aldırmayacağına, o kişinin dünya işlerinin düzenli olduğuna, rızkını biraz zorlanarak temin edeceğine, borca gireceğine ve âhireti sevip dünyayı unutacağına yorumlanır.
“YA RABBİ, EĞER ŞU GÖRDÜĞÜM RÜYA HAYIR İSE HAYRINDA DAİM ŞER İSE HAYRA TEBDİL EYLE”
RÜYA NEDİR
İnsanların uyku sırasında gördükleri şeye veya şeylere rüya diyoruz. Arapça kökenli bir kelimeledir. Sözlük Anlamı,görünen şey demektir. Rüyanın türkçe karşılığı”Düş” tür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz.
Rüya, daha geniş anlamlar ifade eder. Bunların neler olduğu ilerdeki satırlarımızda ele alacağız. Rüya görmeyen insan yoktur. Sadece uyandıktan sonra bazı insanlar rüyalarını hatırlamazlar. Bütün insanları ilgilendiren böyle bir konunun geniş ve tutarlı bir açıklamaya ihtiyacı vardır. Ne yazık ki mayeti itibariyle nesnel şeyler söyleme imkanı yoktur.
Zira rüya, ruh gibi çok soyut bir olaydır. Düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen,rüya derecesinde değildirler.Sonuçlarından hareketle düşünce ve akıl’ı kavramak, onları irdeleyip ortamaya koymak mümkündür. Ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir.