Addison hastalığının teşhisi için öncelikle uzman doktor, hastanın hikayesini dinler ve klinik bulguları inceler. Ayrıca Addison rahatsızlığı bulunan kişiler iç hastalıkları – Endokrinoloji uzmanı doktora başvurmalıdır. Halk arasında yorgunluk hastalığı olarak bilinen Addison hastalığının bu belirtileri böbreküstü bezlerinin yetersizliğinden kaynaklanıyor.
Şüphe durumunda hastada Addison hastalığının mevcut olup olmadığını belirlemek, birincil ve ikincil adrenal yetersizlikler arasında ayrım yapmak için çeşitli laboratuvar testleri yapılır. Hastanın elektrolit dengesini, kan şekeri düzeyini ve böbrek işlevlerini değerlendirme amacıyla yapılan testler hastalığın nedenini tespit etmek ve tedaviye yön vermek için de gereklidir. Doktor belirti ve semptomlarınızı sorduktan sonra fiziksel bir test uygular. Bunun yanında potasyum ve sodyum seviyeleri ölçülür. Diğer testlerde ise hormon seviyeleri görüntülü olarak tespit edilir.
Bazı durumlarda insülinin tetiklediği kan şekeri düşüklüğü (hipoglisemi) testi, düşük dozlu ACTH stimülasyon testi, uzun süreli ACTH stimülasyon testi veya glukagon stimülasyon testi gibi alternatif testler de istenebilir. Böbrek üstü bezlerinin ve hipofizin büyüklüğünü ve şeklini incelemek için BT (bilgisayarlı tomografi) veya MR (manyetik rezonans görüntüleme) gibi radyolojik taramalara da başvurulabilir. Öte yandan addison hastalığında kullanılan ilaçlar genellikle başarılı sonuçlar vermektedir. Tedavilerini düzenli şekilde sürdüren kişiler normal yaşamlarına problemsiz bir şekilde devam ederler. Ancak ilaçların saatinin ihmal edilmemesi gerekir. Aksi takdirde tehlikeli durumlar ortaya çıkabilmektedir.