Çocuklarda ve gençlerde, ayrıca erkeklerde daha sıktır. Bu hastaların yüzde 75’inde astım, atopik ekzema ve alerjik rinit gibi ek hastalıklara da rastlanabilir. Erken teşhis edilmediğinde görme kaybıyla dahi sonuçlanabilen alerjik konjonktivit, göz sağlığı için ciddi riskler taşıyor. İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, mucizelerinin yanında beklenmedik sorunları da beraberinde getirebiliyor. Mevsimsel alerjik konjonktivit, aile bireylerinde yatkınlığı olan kişilerde daha fazla risk oluşturur. Bu kişiler havadaki allerjen maddeler sebebiyle alerji reaksiyon durumu yaşamaktadır.
Mevsimsel allerjik konjonktivit en sık rastlanılan tipidir. Genellikle bahar aylarında artan polenlere karşı oluşmaktadır. Tüm allerik konjonktivitlerin yarısı bu guruba girer.
Pereniyal tipte ise yıl boyunca allerjik semptomlar gözlemlenir. Bu tipin nedeni genellikle ev tozu, akarlar ve ev hayvanlarıdır. Daha az şiddette fakat tüm yıl boyunca gözlemlenir.
Vernal Konjonktivit, genelikler 5 yaşından sonra görülür ve erişkin yaşta kendiliğinden kaybolur. Kuru ve ılık iklimlerde daha sık görülür. Erkeklerde daha sık görülür.
Atopik keratokonjonktivit : Körlük riskinin en fazla olduğu konjonktivittir. 20’li yaşlarda başlar uzun yıllar devam eder. Göz kapaklarında ciltte pulpul dökülmeler sıklıkla gözlemlenir. Gözün kornea tabakasında limbal damarlanmalar, kapak yapısında bozulmalar ve katarakt gibi durumlar gözlemlenebilir.