ÇOCUKLARIN ALTLARINI ISLATMASI
Bu arazlarda aşağıdaki terkiplerden faydalanmalı:
R -1: Pelit yemişi (tozu)………………………………………….10 gr.
Günlük………………………………………………………….10 gr.
Mürsafi………………………………………………..•…..«..10 gr.
Su ………………………………………………………………150 gr.
Bu terkibin üçte biri tebahhur edene kadar kaynatılır ve ikişer gr. bu mayiden alınarak mersin yağı ile içirilir.
R – 2: Sabahlan devamlı olarak bal yedirilir.
R – 3: İncir yedirilir; zeytinyağı da içirilir.
R -4: Horoz ibiği
Kuş veya tavuk kursağı Bu maddeler kurutulup toz halinde içirilir.
R – 5: Horoz ibiği kurutularak toz haline getirilir ve içirilir.
R – 6: Mersin yaprağı Mazı
Bu maddelerden mürekkep bir lâpa yapılır ve mesane üzerine bağlanır.
R-7: Andız kökü……………………………………………………10 gr.
Günlük………………………………………………………….10 gr.
Helile……………………………………………………………10 gr.
Bu maddeler toz haline getirilir ve birer kaşık içirilir.
Asırlardan beri insanlık âleminin en büyük şifa menbaı diye ifade ettikleri, çeşitli bitki ve otlara karşı alâkanın giderek arttığı ve bu bitkilerin bütün dünyada çok yaygın bir şekilde kullanıldığı günümüzde, memleketimizde de bu ihtiyaca cevap verebilecek bitkiler vardır.insanların hastalıklarının tedavisi cihetinde cidden faydalı reçeteler ve tavsiyeler sunması bakımından büyük değer taşımakta. Sizde Şifalı Bitkiler ile hastalıklarınıza doğal bitkisel çözüm ile derdinize deva bulabilirsiniz.
Uzun yıllar süren tecrübeler sonucu gerek İslâm tıb âlimleri, gerekse diğer tıb bilim adamları çeşitli bitki ve otların insan vücuduna ne gibi faydalar ve zararlar sağladığını belirlemişler ve belirlemiş oldukları bilgilerin ışığı altında bitkilerin insan sağlığına faydalı, hastalıklarına da çare olması maksadı yada bitkilerle hastalıkları tedavi maksadı wep sayfamızda sizler için Şifalı otlar, Şifalı taşlar, Şifalı bitkiler ile sizler için derledik….
Şifalı Bitkiler Nedir? Şifalı bitkiler içerdiği çeşitli moleküller ve vitaminler ile insanlar için oldukça faydalı bitkilerdir. Şifalı bitkiler birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Siyatik ağrısı, eklem ağrısı, kas ağrısı, sırt ağrısı, baş ağrısı, kulak ağrısı, diş ağrısı, berelenme, kesik, burkulma, adet sancısı, böcek ısırması gibi durumlarda ağrıları dindirme özelliğinden dolayı iyi geldiği bilinmektedir.
İlaç olarak bitkilerin kullanımı, insanlık tarihinin en eski tıbbi tekniklerinden biridir. Etnobotanik (bitkilerin geleneksel olarak insanlar tarafından kullanımları) gelecek ilaçları keşfetmek için etkili bir yol olarak kabul edilmektedir. Hekimlerin mevcut ilaçların çoğu aspirin, dijitalisten, kinin ve afyon içeren bitkisel ilaçlar olarak kullanımının uzun bir geçmişi var.