Çiçeklerin en büyüğü, fotosentez yapmayan bir parazitsel bitki olan raflezya’dır. Pis kokmasıyla ve büyüklüğüyle ünlüdür. Bu bitki güneydoğu Asya’nın yağmur ormanlarında yetişir. Çiçek, 1818 yılında ingiliz kaşifler Sir Thomas Stamford Raflles ve Dr. Joseph Arnold tarafından keşfedilmiş. Bu bitki aslında yer altında yetişir ve dev gövdesi gelişene kadar görünmez, bir tür lahana görünümümdedir.
Genişliği yaklaşık 1 metre ve ağırlığı 10 kg olan derimsi çiçekleri vardır. Bitkinin görüntüsü güzel değildir, çürümüş et yığını gibidir. Üzerine konduklarında kendisini dölleyen birçok sineği kendine çeker. Kendisi fotosentez yapmayip ihtiyaç duydugu besinleri orman agaçlarinin üzerinde yasayarak temin eden bir parazittir. Büyümesi için yeterli ısı ve suyu bulması gerekiyor. Ayrıca sadece ocak sonundan şubat ortasına kadar görülebilmekte.
Bu ilginç çiçeğin ömrü çok kısa olduğu için karşılaşmak ta çok zor. Turistlere bu çiçeği göstermek için ormanlarda Raflezya arayan rehberler bulunuyor çünkü ”Raflezya” solduktan sonra bir daha aynı yerde açmıyor. Onu bulmak için ormanın diğer bölgelerine gitmek gerekiyor.