SİNİR ZAFİYETİ
Sinir zafiyetine karşı aşağıdaki terkipler uygulanmalıdır:
R -1: “Kekik kaynatılır, birer bardak içilir.”
R – 2: “Hardal kaynatılır, birer bardak suyu içilir.”
R – 3: “Karabaş otu kaynatılır, birer bardak suyu içilir. Bir müddet içmeye devam edilmelidir.”
R – 4: “Defne yağı ile adalelere masaj yapılır.”
R – 5: “Her gün 3 gr. sedef çiçeği yutulur.”
R – 6: “Birer bardak şekerli su içilir.””
R – 7: “Lahana yenir veya usaresi birer bardak içilir.”
R – 8: “Sarımsak yenilmelidir.”
R – 9: “Anason ve öd ağacı kaynatılır, birer bardak içilir.”
R -10: “Kabuksuz buğday ve tavuk eti yemek yapılır, yenir.”
R -11: “Sabahları birer kaşık susam yağı içilir. Mezkur yağ ile uyuşuk azalara masaj yapılır.”
R -12: “Tavuk suyu çorbası içilir. Üzerine badem, fıstık yenir. Nohut kaynatılıp birer bardak içilir.”
R -13: Karabaş otu kaynatılarak birer bardak içilir, üzerine kuru üzüm yenir, veya hoşafı içilir.
R -14: Meşe palamutu kaynatılarak elde edilen suyu ile banyo yapılır.
R -15: El ve ayak titremelerine karşı: Baykuş etinden yenecektir. Altmış yaşında bir kadına el titremesi arız olmuş, zamanın tabipleri çok ilâç yapmışlarsa da bir netice elde edememişler. Tabiplerden biri, baykuş etini yedirmiş onu hastalıktan kurtardığı gibi birçok kimseleri de bu ilâç sayesinde bu hastalıktan kurtarmıştır.
R -16: Çam fıstığı, bal yahut kuru üzüm sabahları yenmeye devam edilirse sinir zafiyetine nafidir.
Bu bitkilerden herbiri dimağa ve sinirlere kuvvet verir. Bu maddelerden bir tanesi alınır, kaynatılarak çay gibi içilir veya bal ile macun yapılarak birer kaşık yutulur veya toz yapılarak şerbetle içilir. Veya macunu yapılır, birer tatlı kaşığı yemeklerden sonra yutulur.
Asırlardan beri insanlık âleminin en büyük şifa menbaı diye ifade ettikleri, çeşitli bitki ve otlara karşı alâkanın giderek arttığı ve bu bitkilerin bütün dünyada çok yaygın bir şekilde kullanıldığı günümüzde, memleketimizde de bu ihtiyaca cevap verebilecek bitkiler vardır.insanların hastalıklarının tedavisi cihetinde cidden faydalı reçeteler ve tavsiyeler sunması bakımından büyük değer taşımakta. Sizde Şifalı Bitkiler ile hastalıklarınıza doğal bitkisel çözüm ile derdinize deva bulabilirsiniz.
Uzun yıllar süren tecrübeler sonucu gerek İslâm tıb âlimleri, gerekse diğer tıb bilim adamları çeşitli bitki ve otların insan vücuduna ne gibi faydalar ve zararlar sağladığını belirlemişler ve belirlemiş oldukları bilgilerin ışığı altında bitkilerin insan sağlığına faydalı, hastalıklarına da çare olması maksadı yada bitkilerle hastalıkları tedavi maksadı wep sayfamızda sizler için Şifalı otlar, Şifalı taşlar, Şifalı bitkiler ile sizler için derledik….
Şifalı Bitkiler Nedir? Şifalı bitkiler içerdiği çeşitli moleküller ve vitaminler ile insanlar için oldukça faydalı bitkilerdir. Şifalı bitkiler birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Siyatik ağrısı, eklem ağrısı, kas ağrısı, sırt ağrısı, baş ağrısı, kulak ağrısı, diş ağrısı, berelenme, kesik, burkulma, adet sancısı, böcek ısırması gibi durumlarda ağrıları dindirme özelliğinden dolayı iyi geldiği bilinmektedir.
İlaç olarak bitkilerin kullanımı, insanlık tarihinin en eski tıbbi tekniklerinden biridir. Etnobotanik (bitkilerin geleneksel olarak insanlar tarafından kullanımları) gelecek ilaçları keşfetmek için etkili bir yol olarak kabul edilmektedir. Hekimlerin mevcut ilaçların çoğu aspirin, dijitalisten, kinin ve afyon içeren bitkisel ilaçlar olarak kullanımının uzun bir geçmişi var
BİTKİLERDE TEDAVİDE TEMEL KAİDELER NELERDİR
1-Hastalıklar için mutlaka bir hekime danışılmalıdır. Öncelikle hekimin vereceği reçete kullanılmalıdır. Buna alternatif olarak ta bitkisel reçeteler kullanılmalıdır.
2- Bitkilerin yan etkisi (zehirli olabilir) araştırılmadan kesinlikle kullanılmamalıdır.
3- Bitkisel tedaviler uzun süreli olmalıdır. Bu süre en az 2-3 aydan az olmamalıdır. Hiç ara vermeden alınmalıdır.
4- Bitkilerin kalite derecesi iyi olmalıdır. Toplanması, kurutulması ve muhafazası uygun şekilde yerine getirilmelidir.
5- Alacağınız bitkileri mutlaka, bitkiler konusunda uzmanlaşmış ve güvenilir aktarlardan alınız. Günümüzdeki büyücüler gibi bitkici tedaviciler de çoğalmıştır. Aman ha! Dikkatli olun! “Yarım hoca dinden, yarım doktor candan eder” Ata sözünü unutmayın.
BİTKİLERLE İLAÇLAR NASIL HAZIRLANIR
1 – Toz Şeklinde:
Bitkilerin kuru halde çekilerek toz haline getirildikten sonra kullanılmasıdır. Bitkisel reçetede alınacak miktar belirlenmiş olup direkt ağız yoluyla alınabileceği gibi bir bardak ılık suya karıştırıldıktan sonra da alınabilir.
2 – Haşlanarak Hazırlanması:
Bir kaba bitkisel reçetede geçen miktarda bitki karışımı konur. Daha sonra üzerine belli bir miktarda kaynar su dökülür. (Mesela: 100 gr. su 2 gr. bitki) Kap iyice kapatıldıktan sonra, kaynar su içinde 15 dk. tutulur, sık sık çalkalanır, 45 dk. oda hararetinde soğutulduktan sonra süzülür. Tatlandırıcı olarak bal ya da pekmez ilave edilebilir.
Not: Bu tip haşlama yöntemiyle yapılan reçeteler günlük alınacağı doz miktarında tüketilmelidir. Diğer günlere bırakılmamalıdır.
3 – Merhem:
Kullanılacak bitki toz haline getirildikten sonra sıvı yağ maddesi yavaşça azar azar ilâve edilir ve iyice yedirilinceye kadar karşıtırılır. Güneş görmeyen bir yerde mümkünse kapalı kapta saklanır.
4 – Yağ:
Kullanılacak bitki zeytinyağı içerisinde karıştırıldıktan sonra 2 hafta güneşte tutulur ve sonra süzülerek kullanılır.